Home » Toepassingen » Afwijkingen in data vinden

Afwijkingen in data vinden

Waarom zijn afwijkingen interessant?

Afwijkingen ( “anomaly” ) kunnen om veel redenen interessant zijn. Een afwijking kan je bijvoorbeeld vertellen dat onderhoud nodig is aan een machine, of dat er een verandering plaats vindt in een logistiek proces. Afwijkend gedrag kan ook in verband worden gebracht met mogelijk verdachte handelingen.

Maar niet alle afwijkingen zijn onverwachts: Soms is een afwijking verklaarbaar op wijzen die wij als mens niet meteen uit de data halen. Patronen zoals het seizoen, een feestdag of het weer kunnen afwijkingen verklaren.

Onze algoritmes kunnen patronen in meervoudig complexe data vinden die je met het blote oog niet vindt. Deze patronen vormen de basis voor de oplossing die zelf leert wat normaal is en wat afwijkend is.

Onze algoritmes zijn gespecialiseerd in het vinden van afwijkingen:

  • Afwijkende meetresultaten
  • Afwijkend gedrag van mens of machine
  • Afwijkende besluiten
  • Afwijkende processen
  • Afwijkende timing van handelingen

Gebruik je data efficiënt

De meeste organisaties verzamelen veel data en gebruiken deze nauwelijks. Het verwerken van de data is vaak een tijdrovend en daarom kostbare investering zonder zekerheden over de uitkomsten, de kwaliteit van de uitkomsten of de toepasbaarheid van de uitkomsten.

CodeNext21 heeft een oplossing ontwikkeld die data efficiënt kan analyseren. In samenwerking met jou kunnen onze analisten al snel zien of je data waardevolle informatie bevat.

Ons drie-stappen-plan geeft je maximale succes garantie tegen een geringe investering. Iedere stap wordt zorgvuldig doorlopen en de uitkomsten met je besproken. Lees meer over het drie-stappen-plan >>

Real-time analyse

Onze Machine Learner (ML) algoritmes zijn geschikt om real-time grote hoeveelheden data te analyseren (streaming data).
Dit maakt onze oplossing breed inzetbaar; Of je nu fraude wilt tegengaan op live transacties of de kwaliteit van je productieproces live wilt volgen.

Je blijft “in-control”

Onze Machine Learner (ML) algoritmes maken complexe berekeningen op basis van je eigen data. De uitkomsten zijn echter altijd volledig transparant! Je leert het platform te vertrouwen doordat wij je inzicht geven in de wijze waarop een beslissing door onze ML tot stand komt. Zo houd je altijd de controle.

Transparantie van AI en ML toepassingen is essentieel. Onze algoritmes wijzen je op afwijkingen die er toe doen. Begrijpbaar en transparant!

Resultaten in begrijpbare taal

Je hoeft geen datascientist te zijn om te kunnen werken met onze oplossingen. CodeNext21 streeft er naar om complexe AI en ML oplossingen te ontwikkelen waarbij iedereen controle krijgt over zijn proces zonder daar een studie voor te volgen. In een nauwe samenwerking vormen jouw kennis van de data en onze kennis van AI/ML tot een resultaat waar iedereen mee kan werken. En om je kennis van AI/ML te verbeteren, organiseren we regelmatig masterclasses. Lees meer >>

Kies het juiste pad voor de toekomst

Brainstormen over het toepassen van onze technologie op je data? Benieuwd hoe jouw organisatie beter om kan gaan met data? Neem contact met ons op.